marți, 1 decembrie 2009

Stucco, o arta necunoscuta !






Ciao ai mei ( vb lu chelu )

Ma tot gandeam ce sa postez pe Blog ??? iar cum lumea ma tot intreaba " Si cum e ?? Ce faceti la scoala ?? si alte chesti .. " azi in timpul cursului meu de stucatura ma gandeam sa va impartasesc  aceasta experienta, sa vedeti si voi ce fac eu la scoala.
Ca o mica introducere, Stuctura e o forma de arta , nu e o chestie chicioasa cum gandeste lumea,  de obicei lumea ataseaza stucatura cu turnarea in gips( toate chestile chicioase vandute la preturi ....) eronat, stucatura e unica, fiecare element ca e vb de un ornament sau o fig umana e unica, stucatura nu e o chestie ce se toarna dupa o matrita, ea se face treptat, dupa anumiti pasi si este foarte complexa. Bagajul de cunostiinte in ce priveste compozitia trebuie sa fie urias (artistice, chimice, fizice), fiecare strat trebuie asezat cu grija in opera, sa isi gaseasca locul. Asa sa incepem cu primul pas :)


The Action place - The Wall   
                                                                              - 2 straturii finitura. 
- 2 straturii tencuiala.

Next step:  sa face desenul care e sus,  dupa care se face o pontanta , adica tot desenul vine gaurit :) cu un ac ;) ..( buna explicatie - Darius) , se aplica pe The Wall iar cu  ghem de tifon in care este oxid, se loveste desenul, praful intra prin gaurelele facute  si se imprima on the Wall  


- asa arata dupa imprimare. Urmatorul pas se face desenul cu un creion ( carbune )  peste conturul facut cu ajutorul pontantei.


Si cam atat pentru azi maine, alta treaba :) , un detaliu cu partea mea de munca ( fiecare perete se imparte la 2 sau 3 studenti )

A, right the Song  ca tot e vb de munca :)

Niciun comentariu: